Diari el 9 Nou - Frans Cuspinera
Categoria: PremsaEtiquetes: , , , ,

Mentre prepara el seu primer disc, Frans Cuspinera (la Garriga, 1984) ha estrenat el videoclip de Jo sóc d’un paisatge, senzill d’aquest treball, Garoina, que sortirà a la llum l’any que ve. En aquests moments s’està enregistrant i tindrà entre 12 i 14 temes, que tindran la col·laboració de cantants com la vallesana Carol Badillo (Illa Carolina) o la cantaora Alba Guerrero. El videoclip, protagonitzat per Aida Flix i Pol Hermoso, sota la direcció d’Ignacio Acconcia (ESCAC), es va rodar el juny d’aquest any a Calella de Palafrugell i rodalies. La cançó es pot trobar a plataformes digitals.

Paral·lelament, Cuspinera ha estat l’únic músic de l’Estat espanyol a participar en el projecte americà – canadenc Audiophoric, posant lletra i veu al tema Mothership. Està previst que el disc es publiqui la primavera de l’any que ve. L’encarregat de la masterització serà Greg López, responsable de polir el so de discos de bandes com Linkin Park o Air Supply.

Cuspinera és un cantant autodidacte que, després d’una llarga trajectòria de recerca i experimentació, tant en solitari com en diverses bandes locals, ha consolidat el seu estil i la seva tècnica al Taller de Músics de Barcelona. La seva música es podria definir com a folk català, però amb influències del flamenc, fruit del seu origen, amb pare català i mare andalusa.

Les seves cançons, properes i senzilles, sorgeixen de la seva experiència, del dia a dia, dels viatges en tren de la Garriga a Badalona, del seu repòs en algunes terrasses i cantonades del barri del Raval de Barcelona o dels passejos pels desèrtics carrers de la Garriga a altes hores de la matinada.

El 9 Nou
Núm. 2683 – Dilluns 12 de desembre de 2016
Secció de Cultura, pàgina 24.

Comparteix:

Deixa un comentari