Frans Cuspinera i María Poyatos

Acompanyat per la pianista María Poyatos, Frans Cuspinera ens presenta les cançons del seu disc ‘Garoina’ (Picap, 2017) en format duet. Una gira íntima i emocional on es pot gaudir dels temes del disc i algunes versions interpretades d’una manera molt especial.

‘Garoina’ és el primer disc del cantautor garriguenc Frans Cuspinera, amb el qual ha guanyat el Premi Carles Sabater a la millor cançó en català de l’any 2017. Igualment, el vídeo ‘Jo sóc d’un paisatge’, amb més de 43000 reproduccions a Youtube i guardonat en 3 festivals, ha estat el 60è clip més vist de 2017 en llengua catalana.

‘Garoina’, que ja ha sonat a sales com Luz de Gas, el Tradicionàrius o el Harlem, és un tribut a l’Empordà, a les nostres costes, a les cases humils i fortes que aguanten l’embat del fred humit a l’hivern, a les barquetes que sostenen atrafegats pescadors que sempre tenen a punt algun comentari savi sobre qualsevol dels temes que els treguis en conversa.

Però també parla de nosaltres i de les nostres relacions, sempre sotmeses a les presses i als silencis que de vegades fan mal, de vegades ens salven de la dolorosa veritat.

Des dels primers instants del concert, els espectadors són convidats a emprendre un viatge, emocional i físic, paisatgístic i sonor, per diversos estils musicals que es barregen d’una manera interessant i original, combinant la música d’autor, el folk, el fado, la música mediterrània i l’anomenada ‘world music’, a través d’una veu que, amb delicadesa i definició, dibuixa interessants matisos ètnics, àrabs i flamencs.

Frans Cuspinera ha sigut un dels cantants (Juntament amb cantants com el Cris Juanico, la Gemma Humet, la Indira, La Sara Pi o Port Bo, entre d’altres) que ha homenatjat al gran Josep Bastons en el disc ‘L’Home de la Guitarra. Tribut a Josep Bastons’ (PICAP), cantant la seva famosa havanera ‘Mariner de Terra endins’. Disc que va sortir amb el Diari Ara.

Amb més de 14000 seguidors a Facebook, Frans Cuspinera està sorprenent molt a crítica i premsa musical, ja que la seva manera de cantar és original, tècnica i emocional, barrejant el folk, la música d’arrel i la cançó d’autor amb accents flamencs, àrabs i de la música mediterrània. Una veu càlida, dolça i punyent que juga amb les definicions, apropant-se a una amalgama gens habitual entre els cantants masculins de la nostra terra.

La Gira ‘Garoina Duet’ recorrerà tot Catalunya aquest 2018. Podeu veure’n tots els concerts aquí o a través de la Pàgina de Facebook. Els concerts es van actualitzant setmanalment.

Comparteix:

Deixa un comentari